09.06.2020

Zijan je za vitalnost

Zijan (turcizam) – šteta, kvar.
Zijan je ne produžiti mladost.
Zijan je ne produžiti vitalnost.
Žao mi je kad primetim da žene, iz određenih strahova ne konzumiraju tretmane estetske medicine. Govorim o samosvesnim i odgovornim ženama. Onima koje ramišljaju o nekom tretmanu koji bi doprineo održavanju mladolikosti lica, dostojanstvenom izgledu, ali strah je tu.
I da vam kažem, na prvu loptu „opravdan“ je.
Zašto?
Jer, razni mediji serviraju određene trendove koji se podvode pod estetsku medicinu. Tu preovlađuje izgled predimenzionisanih usana, jagodica lica, ili lica koje je bez izraza. I šta drugo žena koja je razmišljala o nekom tretmanu može da kaže, osim: „Hvala, drugom prilikom...ili nije to za mene!“
Sasvim je u redu da imate stav da jednostavno ne želite ovaj vid nege, ali pre toga dozvolite da vam kažem šta je ukratko estetska medicina.
Koji su to tretmani vezani za ovu oblast?
To su hijaluronski fileri, neuromodulatori (botoks), mezoterapija, hemijski pilinzi, PRP tretman ( tretman podmlađivanja ajmo reći svojom krvlju), biostimulatori, itd. da ne odem preširoko.
E, sad šta je caka?
Ne preterati ni sa jednim tretmanom. Svaki od tretmana treba da je pacijentu prilagođen. Treba ih kombinovati, i u svakom momentu voditi računa o bezbednosti. Tu je deo odgovornosti na doktoru, ali i na pacijentu i njegovom/njenom organizmu.
Gde sve to utvrditi?
Na pregledu i konsultaciji sa doktorom/doktorkom. Dobar razgovor zlata vredi. Da postoji drugi način, to bi bila alhemija :)
Tretmani estetske medicine koji nam doprinose da realno izgledamo mlađe 5 do 7 godina, neki srećnici i 10. su tretmani koje apsolutno ne moramo da konzumiramo, ali je poželjno ako želimo tu vitalnost koju smo imali na svom licu unazad par ili više godina.
Sve ovo zahteva dobar plan, komunikaciju, kontinuitet i posvećenost. I budžet.
Zato odvažite se, verujte u realne priče i očekivanja i individualno prilagođen tretman.
Ivana Mavrak