12.05.2020

Selfi, ili pogled u ogledalo?

Prema nekim anketama sprovedenim u Velikoj Britaniji, žene se u ogledalu pogledaju u proseku 38 puta dnevno.Muškarci, 18 puta dnevno.
Ako se na ovu statistiku doda broj selfija na dnevnom nivou?
Računica je jasna :) I jasno je koliko želimo i koliko je ljudski da budemo zadovoljni svojim odrazom u ogledalu.
Kako postići taj osećaj?
Jedan od odgovora bi bio da se zagledamo u svoj dan, kako ga provodimo?
Danas se to popularno naziva životni stil. U svakodnevnoj trci sa vremenom neki idealni dan je teško ostvariti. Ali, ajde da uzmemo da taj dan bude dovoljno dobar, nesavršen. A, ipak produktivan.
Cilj je da vizualizujete duge staze, a svakodnevno trčite na kratkim. Ili usvajati navike koje vas vode ka zadovoljstvu sobom.
Mi smo rezultat naših dana i okolnosti.
I naše zdravlje i izgled.
U osnovi vidljivog starenja kože lica jesu bore, iza kojih stoji da se smanjuje kolagen, elastin, svašta nešto ponestaje. Ali tom starenju može značajno doprineti i naše okruženje i socijalne relacije.
Da li je okruženje stimulativno ili ne?
Da li dodaje ili pak oduzima energiju?
I knjige smo koje čitamo.
Iako nam savremena estetska medicina, kozmetologija, naučno potvrđeni tretmani podmlađivanja nude razne mogućnosti da budemo zadovoljni onim selfijem sa početka priče, svako za sebe treba da svakodnevno radi na tom unutrašnjem zadovoljstvu. Tako naša duhovna lepota i odraz u ogledalu odnosno spoljašnost su celina. Potpuna, i to je jedna materijalizacija termina zadovoljstvo svojom ličnošću.
To je najbolja opcija.
Nema tu magije.
Samo rad, posvećenost i kontinuitet negovanja duha i tela.
Realne priče.
Ivana Mavrak