25.01.2021

Neki važni brojevi

Ajmo, o brojevima i to serijskim.

Zašto su važni?

Pre toga jedna analogija :)

Kao što matični broj govori dan, mesec i godinu rođenja.
Mesto i da li ste muško ili žensko?
Tako su i serijski brojevi važni prilikom proizvodnje mezoterapijskih koktela, hemijskih pilinga, hijaluronskih filera i drugih suspstanci koje se ubrizgavaju ili nanose na kožu lica i tela.
To je obaveza proizvođača, ali i jedan od načina da stručno lice koje izvodi tretman bude sigurniji i pacijent bezbedniji. Jer, ako se preparat otvori pred pacijentom, i ako se zapiše serijski broj (postoje i nalepnice za to, izrađene od strane proizvođača) to je jedna vrsta kontrole kvaliteta.

Retko, jako retko ali može se desiti da neka serija proizvoda izazove određene reakcije, neželjene ni od strane doktora, a još manje željene od strane pacijenta.

Šta je prva karika u istraživanju da se to ne ponovi?
Naravno, broj serije.

Jednom zabeleškom istraživanje krene u pravom i ispravnom smeru.
Ponavljam, retko je to da se zalome greške, ali poenta ovog teksta je da sve ima svoju svrhu, naročito brojevi.

Razumljivo je da za pacijenta koji ulazi u ordinaciju sa ciljem da svojoj koži podari neki tretman može biti „zamorno“ popunjavanje formulara. Ali, kada znamo da sve ima svrhu, tada tih par minuta može biti dragoceno.

Naravno, postoje tretmani koji ne zahtevaju ovo beleženje i oni su najčešće kozmetičke prirode, ali i takvi će biti negde upisani zbog praćenja rezultata određenih tretmana.

Kada se na sve ove brojeve, procedure, kontrolu kvaliteta, doda i vreme bilo u radu ili posvećenosti pacijentu kroz razgovor, jasno je zašto je kvalitetan tretman skupocen, ali i dragocen.

Svrha estetske medicine ne bi trebalo da bude samo građenje spoljašnjeg izgleda. Jasno je da na primer tretmanima biorevitalizacije koža lica će biti zdrava, negovana i blistava. Jednom rečju zadovoljna koža.

Ali, zadovoljstvo vlasnika/vlasnice te kože treba da i iznutra, duhovno bude usklađeno i da postoji. U raznim sferama u kojima osoba se kreće, provodi svoj život. Estetska medicina ima za cilj i vitalnost. Ipak, za vitalan celokupan izgled treba više od jednog tretmana, i najviše zahteva određeni životni stil.

Naše misli mogu da progovore kroz izgled i ponašanje. Važno je da su lepe, onda i spoljašnost je takva. Misli produktivne i edukativne usmere nas na akciju koja doprinosi vitalnosti.

Slično se sličnom raduje.
A, koža hidrataciji se uvek obraduje :)
Ivana Mavrak